Gammeldags småkage opskrifter som er blevet bagt i familien

Tante Lennes knæbkage

500g mel

250 gr smør

2 spiseskefuld melis

1 lille kop fløde

det hele æltes sammen

dejen rulles tyndt ud, rigelig med mel under udrulningen

Skæres ud i stykker af ca. 7 gange 4 cm.

Sættes på pladen, prikkes med en gaffel og pensles med

sammenpisket æg.

Bages ved ca 200 gr i 8 til 10 min.

De må godt stå ret tæt på pladen da de ikke udvider sig.

Smager bedst hvis de er lidt lyssebrune.

Hvide nør

500 gr mel

250 gr smør

200 gr melis

1æg

Æltes sammen og rulles i tykke stænger der kan skæres tyndt efter at have været på køl.

Sættes på pladen, udvider sig ikke ret meget, og bages ved 200 gr til kanterne er lyssebrune.

Birgits Sandnør m kokos

250 gr mel

250 gr smør

200 gr melis

150 gr kartoffelmel

150 gr kokosmel

1tskf vanilje sukker

1 tskf bagepulver

1æg

Æltes sammen og trilles i stænger

skæres ud i stykker der trilles til kugler.

Sættes på pladen og trykkes ovenpå med en gaffel så de får mønster.

Bages ved 200 gr og godt 10 min.

Smager bedst når de får lidt farve.